Lezárult a projekt

Dia Groger, 2014. márc. 13. 2:38
Lezárult a Budapesti Politechnikum Alapítvány munkanélküliek komplex humánerőforrás fejlesztését és foglalkoztatását célzó „Közösen a munkaalapú társadalomért!” című projektje.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány (1096 Budapest, Vendel u. 3.) 75 millió forintos támogatást nyert a „Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0011 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg 2012. szeptember 1. és 2014. február 28. között, célja munkanélküliek munkaerő-piaci integrációja volt fejlesztés és képzés segítségével.

A program legfontosabb indikátorai:
  • 30 regisztrált munkanélkülit vontunk be a projektbe; 
  • 27 fő képzését biztosítottuk: angol nyelvi, számítógép-felhasználói és OKJ szakképzések (irodai asszisztens, kertfenntartó, takarító); 
  • 24 fő sikeresen elvégezte a képzést; 
  • 18 fő a projekt által finanszírozott 6 hónapos foglalkoztatásban vett részt, melyet 6 hónapos, már nem támogatott továbbfoglalkoztatás követ. 

A program megvalósítása érdekében Alapítványunk együttműködött Budapest XVI. kerületének Önkormányzatával: az Önkormányzat segített a toborzásban (helyszín biztosítása, kerületi média híradása), és lehetővé tette a projekt résztvevői számára, hogy közösségi feladatok végzésével szerezzenek munkatapasztalatot.
Comments