A programról‎ > ‎

TÁMOP 1.4.1-11/2

Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása a Közép-magyarországi Régióban a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt pályázat keretében

A konstrukció célja:

A konstrukció célja a nem állami szervezetek közreműködésével a foglalkoztatási lehetőségek bővülésének elősegítése. A helyi adottságokra épülő fejlesztések támogatásával olyan széleskörű partnerségekre épülő kezdeményezések erősítése, amelyekben megvalósul a célcsoport felkészítése, alkalmazkodó képességük fejlesztése, és átmeneti foglalkoztatása, annak érdekében, hogy később – akár a versenyszféra vállalkozásainál – tartósan is foglalkoztathatóak legyenek. A településen élő munkanélküliek humánerőforrás fejlesztése a közösségi feladatok elvégzése mentén valósul meg, így a végrehajtott fejlesztési programok egyszerre járulnak hozzá a hátrányos helyzetű munkanélküliek elhelyezkedéséhez, a munkaerő-piac bővüléséhez, a helyi szükségletek kielégítéséhez, a közösségi élet és színtereinek fejlesztéséhez.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program céljának megfelelően e konstrukció is a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedést segíti elő, így olyan közhasznú tevékenységhez kapcsolódó közösségi feladatokat kell a projektek során ellátni, mely a munkanélkülieket felkészíti a tartós munkavállalásra. Az átmeneti időszak alatt, a közösségi feladatok elvégzésével megszerzett kompetenciáknak alkalmassá kell tenni a célcsoporttagokat a nyílt munkaerő-piacon való munkavégzésre.


A Politechnikum Alapítvány nyertes pályázatáról szóló eredeti dokumentum: